Mijn favorieten

Informatie

Bij Puntman Makelaars heeft u soms als koper de mogelijkheid om middels Online Bieden op een woning te bieden. 

Hoe werkt het Online Bieden voor u als geïnteresseerde?
Als het verkoopproces via Online Bieden verloopt, heb je kans dat jouw bod overboden wordt. Maar dat is dan wel transparant en het biedt jou de mogelijkheid om opnieuw een bieding te doen. Bij een gesloten inschrijving weet je niet wat de andere geïnteresseerden bieden, en kun je dus nooit de afweging maken of je meer wilt bieden of niet.

Wat moet ik doen om Online te kunnen bieden?
U dient zich te registreren via Online Bieden. Makkelijker is het om een e-mail te sturen naar info@puntman.nl met uw NAW gegevens, telefoonnummer en ID (bij een zakelijke bieder ook een KvK-uittreksel) en wij nodigen u dan eenvoudig uit tot deelname. Na activering kunt u op de woning van uw keuze Online Bieden. Dit gebeurt uiteraard anoniem, alleen uw biedings-id komt in beeld. Uw persoonlijke gegevens zijn dus op de site niet zichtbaar.

Kan je als beider meerdere biedingen uitbrengen?
Je kan zo veel biedingen uitbrengen als dat je wilt. Het is alleen niet mogelijk om je eigen bod te overbieden, wel de ontbinden voorwaarden wijzigen. Het is ook mogelijk om een autobod in te stellen.

Wat is een autobod?
Door het instellen van een autobod (automatisch bod) verhoogt het Online Bieden systeem, indien nodig, automatisch jouw bod (rekening houdend met de minimale biedstap) zodat je weer de hoogste bieder bent. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen maar kun je jouw maximumbedrag eenvoudig instellen als autobod. Alleen als iemand een hoger bod doet dan jouw autobod, ben je niet meer de hoogste bieder.

Via een klik op onderstaande logo kunt u zich eventueel zelf registreren:

Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs langs te brengen, te mailen of te appen!

Als ik het hoogste bod heb, weet ik dan zeker dat ik de woning heb?
Nee, het is aan de verkoper om te bepalen aan wie hij de woning uiteindelijk gunt of niet. Wat dat betreft wijkt de procedure via Online Bieden niet af van andere verkoopprocessen bij woningen. Een lagere prijs kan voor een verkoper interessanter zijn omdat bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud ontbreekt of omdat de leveringstermijn korter is.

Wat kost het als ik een bod doe op Online Bieden?
Voor de bieders is het gebruik van Online Bieden gratis.

Waarom zou ik gebruik maken van Online Bieden?
Als jij er niet van houdt om mee te doen aan een inschrijving waarbij je niet weet wat de andere geïnteresseerden bieden, dan is Online Bieden een prettige oplossing. Het zorgt namelijk voor transparante prijsvorming omdat je kunt zien wat de andere geïnteresseerden bieden. Je hebt dan altijd zelf de kans om een hogere bieding te doen.

* Transparant en Inzichtelijk.
* Snel en Effctief.


Heb ik als particuliere koper bedenktijd?
Ja, het aan- en verkoopproces via Online Bieden wijkt niet af van de bestaande wet- en regelgeving. Voor een particulier die een bestaande woning koopt, is er dus drie dagen bedenktijd na het tekenen van de koopakte. 

Moet ik alles alleen doen of kan ik mijn aankoopmakelaar ook inzetten als ik gebruik maak van Online Bieden?
Dat bepaal je zelf. Je kunt bieden en jouw aankoopmakelaar bij het biedproces betrekken, of je kunt zelf alles doen. Als je niet heel regelmatig een woning koopt of er niet heel veel verstand van hebt, dan is het verstandig om een NVM aankoopmakelaar in te schakelen om je bij het aankoopproces van jouw woning te begeleiden. 

Wordt de hoogste bieder automatisch ook de koper?
Nee, de verkoper bepaalt met wie hij een koopovereenkomst wilt gaan tekenen. Dat kan de hoogste bieder zijn, maar naast de hoogte van het bod wordt er ook gekeken naar de voorwaarden van ieder bod. Is bod twee of bod drie aantrekkelijker, dan kun een verkoper er voor kiezen om dat bod te accepteren.

Belangrijk om te weten!
Biedstap: De biedstap kan per woning verschillen, dit is voor de start van een biedronde ingesteld door Puntman Makelaars. Je kunt een bod uitbrengen dat 1 of meerdere biedstappen hoger ligt.

Verlenging: Als er in de laatste 2 minuten een bod geplaatst wordt, wordt het biedproces met diezelfde tijd verlengd.

Overbieden: Men kan zichzelf niet overbieden, wel de ontbindende voorwaarden wijzigen.

Enkele documenten:
Algemene Voorwaarde Online Bieden
Privacybeleid Online Bieden

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Puntman Makelaars, 026-383 03 30.

Tot ziens bij Puntman Makelaars.

Wilfred Puntman
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring